Tandblekning har blivit mer och mer avdramatiserat och många väljer idag att göra det själv hemma istället för att besöka en dyr tandläkare. Eftersom utvecklingen på marknaden har varit stor det senaste decenniet så har konsumenter idag ett stort utbud att välja när det söker efter bäst tandblekning för hemmet.

Tänder blir missfärgade med tiden. Detta eftersom vi äter en mängd olika saker som missfärgar tänderna. Saker som missfärgar tänderna är till exempel kaffe och te, rökning, snus och rödvin. Dessutom så kommer tänderna rent genetiskt i en viss nyans. Olika människor har alltså olika vithet på tänderna från början och beroende på kost och livsstil så gulnar tänderna med åren.

Bästa tandblekningen att göra hemma

Förr i tiden var det svårt och krångligt att bleka tänderna. Idag är det enkelt att hitta bäst tandblekning. En sökning på nätet och du kommer att hitta mängder med produkter för att bleka tänderna. Den tandblekning som är bäst är inte alltid den som är dyrast. Det är viktigt att en tandblekningsprodukt är testad och godkänd för användning inom EU. Genom att beställa hem en tandblekningsprodukt så blir det billigare då tandläkare måste ta mer betalt för att täcka sina kostnader för lokal och lön. Därför är en tandblekning hos en tandläkare ofta väsentligt dyrare. Men en tandläkare kan ju hjälpa till att kontrollera att produkten inte innehåller något som är skadligt för tänderna, något som en konsument måste göra på egen hand.

Skillnaden på tandblekning hemma vs. klinik

Att bleka tänderna hos en tandläkare kan kosta mycket, det finns exempel på uppemot femtusen kronor. Att bleka tänderna hemma kan vara riktigt billigt. Det enklaste är att använda saker som finns i skafferiet, som bakpulver till exempel. Men många konsumenter letar efter en tandblekning som verkligen fungerar och ger resultat och vill ha något med lite mer krut i. En effektiv hemmablekning hamnar ofta på omkring 500-lappen i prislapp.

Fördelar med att göra tandblekning själv hemma

  • Man kan själv välja när det ska göras och slipper passa tider och göra bokningar.
  • En tandblekning hemma går att anpassa efter den nyans man önskar på tänderna, det går att bleka tänderna tills man uppnått önskad nyans.
  • Online finns mängder av effektiva tandblekningar och det är enkelt för konsumenten att hitta bäst tandblekning.